lauantai 28. syyskuuta 2013

Rajalla 2013 vaatii päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

"Poliitikoilla on kaikki tieto, joka ilmaston muuttumisesta pitää tietää."

Näin totesi Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestalo Hesarin haastattelussa lauantaina. "Tutkijalle tilanne on turhauttava. Se tekee myös hieman kyyniseksi. Ihmiskunta saa sitä, mitä se ansaitsee", hän jatkoi.

Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n tuore raportti on karua luettavaa. Maapallon keskilämpötila on noussut jo melkein 0,9 astetta, jäätiköt sulavat, meret happamoituvat ja päästöt kasvavat entistä voimakkaammin. Ihmisen toiminnan merkitys lämpenemiseen on varmistunut.

Me emme suostu vaipumaan kyynisyyteen. Julkistimme tänään Rajalla 2013 -tempauksen verkkosivun,  joka seuraa tavallisten kansalaisten ponnisteluja päättäjien herättämiseksi.

Rajalla 2013 huipentuu Rautatientorilla 14.11. Varsovan ilmastokokouksen aikana järjestettävään kansalaisten yhteiseen mielenilmaukseen.

Me uskomme, että ilmastonmuutos on vakavin ihmiskuntaa uhkaava ongelma, jonka pysäyttämiseksi on aika lähteä kaduille vaatimaan päättäjiltä toimenpiteitä. Pikkusievien ekovinkkien sijaan ilmastonmuutoksesta tulee tehdä poliittinen kysymys.

Olethan mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti