tiistai 3. syyskuuta 2013

Naming and shaming


”Congresswoman Michelle Bachman is incredibly dangerous. If you value your life, please seek shelter from Michelle Bachman.” 

Tällaista uutisointia hirmumyrskyistä visioi amerikkalainen ”Climate NameChange” -kampanja. Kampanjan tavoite on yksinkertainen: saada Maailman ilmatieteellinen järjestö WMO nimeämään maailmaa koettelevat hirmumyrskyt ja hurrikaanit niiden poliitikkojen mukaan, jotka pyrkivät estämään tai hidastamaan kunnianhimoisen ilmastopolitiikan toteuttamista.

Julkisuudessa käydään paljon keskustelua siitä, miten ilmastonmuutosta voidaan torjua arjessa. Syyllistämme itseämme yksityisautoilusta, kaukomatkailusta, lihansyönnistä. Ja ihan syystäkin, jokaisen on toki kannettava kortensa kekoon yhteisissä talkoissa. Samaan aikaan aivan liian moni poliitikko kuitenkin niin kansallisilla kuin kansainvälisillä areenoilla sulkee silmänsä, välttelee vastuuta, ja alistuu kovaäänisimpien edunvalvontaryhmittymien tahtoon. Eihän näin valtavan, koko ihmiskunnan tulevaisuutta koskevan haasteen ratkaiseminen voi jäädä yksittäisen ihmisen kulutuspäätösten varaan? Eihän?

Vaikka meillä ei -vielä- pahoja hirmumyrskyjä olekaan, kukaan poliitikko olisi tuskin ilahtunut seuratessaan uutisista nimeään kantavan trombin tai myrskyn aiheuttamaa tuhoa ja kiukkua iltauutisista.

Ilmastolakikeskustelukin saisi uusia ulottuvuuksia syysmyrskyjen lähestyessä

/Terhi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti